Historisk hotel lancerer fiskerestaurant

03.04.2019

First Hotel Kong Frederik har ladet sig inspirere af kontinentaleuropæiske fiskerestauranter og har i februar åbnet Louises Fiskebar.

København har for længst etableret sig som Skandinaviens gourmet-hovedstad, men der er overraskende få fiskerestauranter blandt byens tilbud. Det gør First Hotel Kong Frederik nu noget ved og lancerer Louises Fiskebar – opkaldt efter kong Fredrik den Syvendes tredje kone, Luise Rasmussen.

”Det er fantastisk at kunne tilbyde både lokale københavnere, tilrejsende turister og hotellets egne gæster en virkelig god fiskerestaurant. På det seneste har et stigende antal restauranter sat fiskeretter på menuen, men vi oplever en stor efterspørgsel efter spisesteder, som virkelig har specialiseret sig i alt godt fra havet,” siger hoteldirektør ved First Hotel Kong Frederik, Kenneth Pedersen.

Flere ressourcer har været involveret i udviklingen af det nye restaurantkoncept, ikke mindst F&B-direktør i First Hotels, Martin Land.

”First Hotel Kong Frederik er et unikt hotel med en ærværdig historie. Da vi skitserede ideen for restauranten, var det essentielt for os at finde et koncept som matchede hotellets profil, og vi endte op med Louises Fiskebar,” fortæller Martin Land.

Inspiration fra kontinentet

I udviklingen af restauranten, blev det hurtigt klart, at et fiskekoncept var den rette vej at gå. Dette på grund af de få tilgængelige fiskerestauranter og en stigende efterspørgsel, ikke mindst på grund af en stadig stigende bevidsthed om det at spise mere havbaseret kost og mindre okse- og svinekød.  

”Jeg har altid elsket at besøge fiskemarkeder rundt omkring i verden, og også i København hvor de tilgængelige råvarer er af særlig god kvalitet. Dertil er jeg glad for måden de serverer fiskeretter på i Frankrig og Belgien – her domineres menuerne af retter med rene og distinkte smagsindtryk, og det vil også være tilfældet hos os,” siger Land.

Hotellet og restauranten har haft en fremtrædende plads i Københavns historie, og der hvor hotellet ligger er det sted i byen, hvor der længst har været drevet kontinuerlig hotelvirksomhed. Det var også i hotellets restaurant at forfatter Tom Kristensen fandt inspiration til sit mesterværk «Hærværk», og det var desuden også Vladimir Lenins favoritrestaurant i byen, når han skulle have forloren skildpadde.

”Vi er helt klart formet af vores historie og glæder os til at genvinde fortidens storhed. Selv er min favoritret på menuen Louises Skalddyrsfad, og mit mål er at gæsterne om nogle år siger: ’Louises Fiskebar, er det ikke dér, hvor man kan få skaldyrsplateau?’” siger hoteldirektør Kenneth Pedersen.

Flere nyheder

Åbningen af Louises Fiskebar er første led i en større mad- og serveringssatsning på First Hotel Kong Frederik.

”Vi har lavet hele menuen om og kan tilbyde en traditionel smørrebrødsmenu til frokost. Også denne er hovedsagelig baseret på alt godt fra havet, men vi har også gode vegetariske retter, klassisk ribeye-steak og et stort udvalg af østers og kaviar. I tillæg har vi store ambitioner for morgenbuffeten, som vi ønsker at gøre til en af Københavns bedste for både gæster og lokale,” fortæller Pedersen.

Også hotellets atrium vil blive udviklet, og målet er at skabe langt mere liv på hotellet – ikke mindst ved hjælp af lokale Københavnere.

”Vi kikker på udviklingsmuligheder for alle fællesområderne i hotellet med det mål at genvinde First Hotel Kong Frederiks position som et naturligt samlingspunkt i København. I atriumgården vil vi satse på Afternoon Tea-tilbud i tillæg til Sunday Seafood og Bubbles- koncepterne, og vi byder alle velkommen til en unik atmosfære i historiske omgivelser,” siger Pedersen.  

Om konseptet:

København kan betragtes som den første havn på vej til kontinentet, og da adgangen til verdens bedste fisk og skaldyr ligger lige for, blev ideen om et brasserie i kontinental stil født, og navnet Louises Fiskebar så dagens lys. Beliggende midt i et knudepunkt mellem Europa og Skandinavien, vil gæsten, føle at spisebordet på Louises Fiskebar afspejler det bedste fra begge verdener.

Maden er ukompliceret. Menuen er varieret. Smagene er både klassiske og innovative. Gode ​​råvarer spiller hovedrollen, og du kan nemt se og smage, hvad du spiser. Uanset om du vælger vores fortolkning af de klassiske danske stykker smørrebrød til frokost eller du besøger os om aftenen, vil menuen have mange små retter og retter med fokus på skaldyr. Men selvfølgelig er både kød og vegetariske retter også repræsenteret.

Atmosfæren er uformel, varm og venlig, og servicen er personlig med smilende, professionelt personale, der får dig til at føle dig velkommen.

Luises Fiskebar er et koncept udviklet af Belvar. Belvar ejes af Maribel Hotel Group, som er førende inden for hoteloperationer og udvikling i Europa med mærker som Marriott Moxy Hotels, Courtyard by Marriott, First Hotels og X Meeting Point. Desuden ejer Belvar også koncepter som restaurantkæden GÅRD Taste Scandinavian.

Faktaboks: Louises Fiskebar

Adresse: Vester Voldgade 25, 1552 København

Åbner: 28. mars 2019

Menu: hovedsagelig fisk, skalddyr og kaviar, men også ribeye-steak og vegetariske alternativer.

Antal pladser i restauranten: 150

Se hele menuen: https://louisesfiskebar.dk/