Totalrenoverat hotell öppnar i Borlänge

03.04.2019

Efter åtta månaders renovering är det äntligen dags att öppna First Hotel Borlänge. Och ambitionen är klar – att bli stadens bästa hotell.

Med mer än 60 miljoner i renoveringskostnader och många månaders hårt arbete i bagaget är det nu redo att nyöppna First Hotel Borlänge.

– Det är en fantastisk dag och jag är jättestolt över hur hotellet har blivit, säger hotelldirektör Katrin Strandell.

Hotellet hette tidigare First Hotel Brage, och de 102 rummen är ljusa med högkvalitetssängar och moderna lösningar.

Viktigt hotell

First Hotel Borlänge har varit en del av First-portföljen i många år, men ägs av fastighetsbolaget Masmästaren. De två företagen har jobbat tätt tillsammans under renoveringsprocessen, och är mycket nöjda med resultatet.

– Vi är stolta över att ha detta hotell i First-familjen, och jag vill berömma Masmästaren för ett mycket väl utfört arbete. Hotellet är helt nytt invändigt – ett toppmodernt hotell både estetiskt och teknologiskt, säger Mads Jacobsen som är administrerande direktör på First Hotels.

Åsa Willemark på Masmästaren menar att hotellet nu har alla förutsättningar för att inta en framträdande plats i Borlänges stadsbild.

– Jag är säker på att First Hotels kommer att kunna lyfta hotellet ytterligare och stärka positionen på marknaden bland annat genom ny och innovativ teknologi. Nu finns alla förutsättningar på plats för att skriva ny och löftesrik historia, säger Åsa Willemark på Masmästaren.

First Hotel Borlänge är det första hotellet i First-portföljen som kan erbjuda helautomatiserad in- och utcheckning. Dessutom kan man erbjuda strömningstjänster på rummen, något som gör att gästerna kan fortsätta se sin favoritserie eller film där man slutade där hemma. 

Naturlig samlingspunkt

Hotellets restaurang Harry’s slog upp dörrarna för lite drygt två år sedan. Restaurangen har utvecklats väl, men hotelldirektör Strandell förväntar sig en långt större omsättning framöver.

– Vi får fin feedback på Harry’s och har många återkommande gäster. Nu när vi kan fylla på med både lokala besökande och hotellgäster har Harry’s alla förutsättningar att bli en naturlig samlingspunkt i Borlänge, tror Strandell.

First Hotel Borlänge erbjuder också kurs- och konferensfaciliteter, och även dessa har totalrenoverats.

– Vi har satsat mycket på toppmodern teknologi även för detta segment, och vi gläder oss över att åter kunna hälsa kurs- och konferensgäster välkomna, säger Strandell.

Fakta: First Hotel Borlänge

Antal rum: 102

Antal sviter: 6

Faciliteter: Förutom moderna teknologiska lösningar, utformede enligt gästernas premisser, har hotellet också sin egen restaurang – Harry’s

Antal gäster på Harry’s: 90